Veel gestelde vragen (FAQ's)

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen. We streven ernaar om u de beste ervaring te geven bij een bezoek aan onze website en u de beste informatie te geven. Klik op een vraag hier beneden om het antwoord te kunnen zien. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.

De collecties van Façonnable Eyewear en Paul & Joe eyewear zijn niet online te bekijken zonder ingelogd te zijn. Dit ter bescherming van de stijlen, modellen en kleuren van de collecties. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bent u reeds dealer? Dan kunt u aan de rechterkant (Webshop/Catalogus) naar de B2B Webshop gaan en inloggen met uw persoonlijke inloggegevens. Kent u deze niet of ondervindt u problemen tijdens het inloggen? Bel of mail ons zodat wij u verder kunnen helpen.

Nog geen dealer? Maak een afspraak en wij leggen graag onze werkwijze aan u uit.

Op onze website vindt u alle courante modellen per collectie gerangschikt. Deze zijn zeer duidelijk gefotografeerd. Ook is er een zeer handige zoekfunctie bovenin beeld waarmee u een specifiek model of kleurcode kunt zoeken. De filter-opties in de linkerkolom maakt het zeer eenvoudig om de juiste bril te vinden.

 

Mocht er, ondanks deze ultieme verkooptool, toch nog twijfel zijn dan kunt u bij ons een zichtzending opvragen, met een maximum van twee monturen. Alle correctiemonturen op onze website kunnen als zichtzending worden toegestuurd. Dit doen wij geheel kosteloos indien u minimaal één van de monturen behoud. Indien u deze zichtzending niet wilt behouden, dan graag binnen twee weken aan ons retourneren. Daarna is dit niet meer mogelijk. Wij vragen voor deze verleende service wel een vergoeding als bijdrage in de verzend-, verpakkings-, administratie- en handelingskosten van €11,75 (maar dus alleen als u geen van beide monturen wenst te behouden).

 

Wilt u de zichtzending behouden, dan hoeft u niets te doen. Wij versturen automatisch de factuur van deze zichtzending na deze twee weken.

Telefonische bestellingen worden vaak nog dezelfde werkdag verstuurd mits deze bij ons voorradig zijn. Mocht dit bij onze leverancier in Frankrijk vandaan moeten komen, dan is de levertijd maximaal twee weken. Is dit anders dan laten wij u dit zo spoedig mogelijk weten en houden u hiervan uiteraard op de hoogte.

Wij brengen geen administratie-, verpakkings-, handlings- en portokosten in rekening.

 

Echter bij bestellingen onder een orderbedrag van €250,- excl. btw hanteren wij een bijdrage in onze verzendkosten van €2,50 bij brievenbus-pakketjes en/of €6,75 bij pakketpost.

Dit geldt niet voor naleveringen.

Orders geplaatst bij één van onze vertegenwoordigers zijn grotendeels op voorraad. Indien gewenst kunnen wij dit binnen enkele dagen al naar u versturen. Producten die niet voorradig zijn worden verzameld en in maximaal één nalevering verzonden binnen twee à drie weken mits anders aangegeven.

 

Bestellen via onze website hebben wij nu nog makkelijker gemaakt.

1. Inloggen

2. Vind het juiste montuur

3. Toevoegen/Bestellen

4. Bestelling controleren en verzenden