FAÇONNABLE EYEWEAR 

Dit Franse modemerk laat zich inspireren door de rijke kleurenpracht van de Middellandse Zee. Filmsterren en aristocraten die genieten van een luxe vakantie aan de Franse Rivièra. Verscholen achter hun zonnebril, nippend aan een cocktail nemen ze elkaar op.

In 1950 opent Jean Goldberg op deze welvarende plek een simpele kleermakerij. Al snel wordt zijn vakmanschap opgemerkt en het duurt niet lang voor smokings van zijn hand op het filmfestival van Cannes worden gedragen.

Zoon Albert leert het kleermakersvak van zijn vader en blijkt een geheel eigen kijk op mode te hebben. Hij neemt de zaak van Jean over. Sindsdien zijn de zonnige kleuren van de Middellandse Zee, de weelderige stoffen en de tijdloze elegantie het handelsmerk van Façonnable.

  

Met een uitmuntende pasvorm en bijbehorend draagcomfort zijn 4 duidelijk uiteengezette stijlen te vinden. Namelijk de Progress-Design serie, gemaakt van stainless-steel (RVS) en het mooiste acetaat uit Italië en Japan, de New-Vintage serie, met klassiekere modellen en details gecombineerd met de nieuwste technieken, en de jongere, sportievere French Rivièra collectie. Zo creëeren de ontwerpers combinaties van mat en glanzend metaal, Stainless Steel en acetaat met prachtige en hoogwaardige details.Zo is er voor elke man in iedere leeftijdscategorie een passend montuur te vinden.  

 

 

 

Een unieke kinderbrillen collectie speciaal gemaakt voor jongens. In de spirit van Façonnable, ontworpen voor jongens in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. De vele modellen uitgevoerd in zowel acetaat als metaal en combinaties zijn kleurrijk en trendy.

Alle karakteristieke kenmerken van Façonnable, zoals het oog voor detail, de kwaliteit en draagcomfort zijn terug te vinden in deze collectie.

Door de maatvoering variërend van schijfmaatjes 42 tot zelfs 51mm én de stoere uitstraling is er voor elke leeftijd een montuur te krijgen.